Tantrisch genieten – Comfortabele afstand

Onze Genietavonden beginnen we altijd met de inleiding van het thema. Met deze inleiding beogen we om enig bewustzijn te creëren met betrekking tot het thema. We krijgen mooie feedback hierop en krijgen ook terug welke verandering dit in het dagelijks leven van een aantal deelnemers heeft gebracht. Daarom willen wij onze inleidingen met jullie te delen in een blog op onze website. Wat mag dit creëren in jullie dagelijkse leven?

De afgelopen Genietavonden gingen over comfortabele afstand. Maar wat is eigenlijk comfortabele afstand? Voor ons is het de afstand tussen jou en iets of iemand anders, waarbij je in je comfort zone blijft zitten, waarbij het gemakkelijk blijft voor je.

Maar is die comfortabele afstand eigenlijk wel comfortabel, of wil je iets anders?
Verlang je naar verbinding en houd je (onbewust) afstand naar anderen om niet of minder gekwetst te worden?
En hoe vaak doe je dat? Iemand afhouden die veel aan je wil bijdragen, aan je wil geven, omdat de angst om gekwetst te worden groot is?

Laat jij je partner helemaal toe in jouw leven?
Laat jij jezelf helemaal toe in jouw leven?

Comfortabele afstand en kwetsbaarheid

De eerste avond ging over:

  • Durf je kwetsbaar te zijn?
  • Durf je jezelf te laten zien?

Een mooie en niet-comfortabele structuur die we hadden was dat de vrouwen en mannen in een rij tegenover elkaar stonden en om de beurt mocht een man een vrouw voor de massage uitkiezen en daarna een andere vrouw een man.
Wat hier zo naar voren kwam was durf je ‘nee’ te zeggen wanneer er iemand naar je toe komt met wie je niet wilt masseren? Durf je die ruimte voor jezelf in te nemen?

Comfortabele afstand en communicatie

De tweede avond over communicatie:

  • Durf jij tegen een ander te zeggen wat jij werkelijk voelt?
  • Ben jij eerlijk naar jezelf door niet uit te spreken hoe dingen voor jou werken?
  • Op je werk: durf je uit te spreken tegen je werkgever of collega als er iets niet werkt voor je? Of zeg je niets omdat je bang bent voor de reactie en blijf je in je eigen comfortzone zitten.
  • En wanneer iemand in jouw comfortzone komt, hoe reageer je dan? Durf je uit te spreken, zeg je iets of houd je de mond?

Comfortabele afstand en ontvangen

Afgelopen vrijdag was het thema: ontvangen

Ontvangen is een heel groot onderwerp en, eerlijk gezegd, daar zijn we meestal niet zo goed in. Geven, daar zijn we getraind in… maar ontvangen? Kan jij een compliment ontvangen of wimpel je het af:

Wat een leuke jurk heb je aan? …. Ach, was in de uitverkoop.
Dat heb je goed gedaan? …. Hoezo, is toch normaal. Ach, is niks joh.
Bij een aanraking/massage, kan jij de aanraking helemaal ontvangen of wil je mee gaan doen?

We hebben een hele interessante – althans wij vonden deze heel leuk en interessant – oefening gedaan.

De vrouwen kregen de opdracht om te gaan dansen met hun muurtjes naar boven en de uitnodiging aan de mannen was of ze konden ervaren of een vrouw benaderbaar is. En de meesten konden ervaren dat de vrouwen niet benaderbaar waren, ze konden geen verbinding krijgen.

Vervolgens was de opdracht aan de vrouwen om te dansen met hun muurtjes omhoog en de uitnodiging aan de mannen was om te ervaren of dit anders was. Er ontstond veel plezier, contact en verbinding.

Waarom hebben we deze oefening gedaan?
Van vrouwen krijgen we vaak terug dat een man niet aanvoelt wat een vrouw werkelijk wil. Hij houdt geen rekening met mijn gevoelens. Hij doet wat hij zelf wil. Onze uitnodiging aan mannen is om je meer bewust te worden van de stemming van de vrouw en of zij haar muurtjes omhoog of omlaag heeft. Hoe kan je een vrouw benaderen, zodat ze zich veilig voelt en de ruimte heeft om zich met jouw te verbinden.
Onze uitnodiging aan vrouwen is om duidelijker te zijn in het aangeven van wat je wel of niet wil en explicieter aan te geven welke verwachtingen je hebt van een man.

Door te oefenen met het ervaren wanneer iemand zijn muurtjes naar boven of beneden heeft kan je beter afstemmen waar de ander zit. Kom je in contact met iemand anders, vraag jezelf af: “heeft deze persoon de muurtjes naar boven of beneden” en je krijgt een bewustwording.

Wat is er nog meer mogelijk?

Zit je vast in patronen, wil je iets anders creëren in je leven, loop je tegen bepaalde zaken aan en zie je geen andere mogelijkheden? Weet dat wij naast onze avonden ook privé sessies, energetische lichaamsprocessen, de Bars®, coaching, etc. aanbieden. Via krachtige technieken verandering creëren op ELK gebied in je leven.
Hoe wordt het nog beter dan dit?
Wat is er allemaal nog meer mogelijk, waarvan je denkt dat het niet mogelijk is, dat als je mogelijkheden toelaat, een totaal andere realiteit creëert voor jouw leven?

Reacties zijn gesloten.