Tantrisch Genieten – Waarnemen, Weten, Zijn en Ontvangen

Wat is Tantra en Tantrisch Genieten voor jou? Hoe bewust ben jij. Weet jij wat je lichaam verlangt. En ben je bereid om dit zonder oordeel, zonder schroom te vragen aan je partner. Wat verlangt jouw partner? Ben je bereid om dit te geven zonder jezelf te verloochenen.  Durf je hierin je grenzen te verkennen en samen met je partner te onderzoeken wat wel en wat niet voor je werkt?

De energie van mij WETEN

Toen ik 10 jaar geleden koos voor Tantrisch Genieten, had ik eigenlijk geen idee waar ik nou precies voor koos. De keuze die ik maakte was een keuze vanuit een WETEN. Mijn WETEN…, de energie van deze twee woorden, dat is wat bij mij past. Dit is de energie die ik wil integreren in mijn leven. Ik koos voor deze energie, zonder te kunnen verklaren wat ik nu precies koos. Tien jaar heb ik onderzocht, gespeeld, lief gehad, op mijn manier. Tien jaar die voorbij zijn gevlogen.

Geleidelijk aan ging ik mijn WETEN zichtbaar maken. Kreeg de energie van Tantrisch Genieten een plekje in mijn dagelijks leven. Na 10 jaar durf ik te zeggen dat tantrisch genieten een deel van mijn leven is geworden. Durf ik te zeggen “ik leef tantrisch, op mijn eigen wijze”.

Sinds enkele jaren onderzoek ik deze energie, dit weten, samen met Ellen Gille. Samen integreren we de energie van Tantrisch Genieten, met de energie en de tools van Access Consciousness. Samen hebben we onderzocht en ontdekt hoe we onze visie, onze ervaringen en onze energie willen en kunnen delen met anderen. Samen willen we uitdragen dat in een relatie “ik mag zijn wie ik ben” en “jij mag zijn wij jij bent”. En als ik dan een “point of view” heb over Ellen, dan is dat mijn gezichtspunt. Interessant dat ik dit gezichtspunt heb. Hoe wordt het nog beter dan dit? Wat is er nog meer mogelijk?

Waarnemen, Weten, Zijn en Ontvangen

Voor mij (en Ellen) zijn er 4 woorden die de energie van Tantrisch Genieten verbindt. Waarnemen, Weten, Zijn en Ontvangen.

• “Waarnemen” gaat over zonder oordeel, zonder verwachting, zonder aanname waarnemen van jouw reactie en de reactie van je partner. Vanuit de waarneming kan je vragen stellen, aan jezelf en aan je partner?
• “Weten” gaat over wat jij weet over jouw lichaam. Wat heeft jouw lichaam nodig? Waar verlangt jouw lichaam naar? Wat wijst jouw lichaam af? En is dat werkelijk van jou of heb je dit aangenomen van een ander?
• “Zijn” gaat over aanwezig zijn met alles wat er is. Je hoeft niet mee te gaan in het verhaal van de ander en je hoeft er evenmin tegen in te gaan.
• “Ontvangen” gaat over het ontvangen van jezelf, het ontvangen van je partner en het ontvangen van het leven hoe dit zich ook aandient. Durf jij werkelijk te ontvangen wat je partner je geeft? En durf jij alles te wat jij je partner (al dan niet) kan geven.

Wij delen onze ervaringen graag in onze workshops. Voor ons gaat Tantrisch Genieten voorbij alle (voor)oordelen, meningen en overtuigingen. Hoe? Dat delen we graag met je. Wil je jezelf en je partner (weer) leren liefhebben? Gun je jezelf een (nieuwe) uitdaging? Je zult er geen spijt van krijgen!We willen benadrukken dat (bijna) alles er tijdens onze workshops mag zijn; je weerstand, speelsheid, verdriet, plezier, opwinding enz. Erogene zones mogen aangeraakt worden in een tantrische ontmoeting, binnen en met respect voor elkaars grenzen. En hoewel de ontmoeting met je partner sensueel van aard kan zijn, is het geen erotische ontmoeting en worden er geen doelgerichte seksuele handelingen verricht.

Reacties zijn gesloten.